Specializari

  1. Medicina de familie

Medicina de familie este o specialitate care se concentrează pe îngrijirea generală a sănătății pentru persoane de toate vârstele, de la nou-născuți până la vârstnici. Medicii de medicină de familie sunt medici de îngrijire primară care se concentrează pe sănătate și bunăstare în contextul familiilor, comunităților și valorilor pacienților.

  1. Pediatrie

Pediatria este ramura medicinei care se ocupă cu sănătatea și îngrijirea medicală a sugarilor, copiilor și adolescenților de la naștere până la vârsta de 18 ani. Cuvântul „pediatrie” înseamnă „vindecător de copii”; sunt derivate din două cuvinte grecești: (pais = copil) și (iatros = doctor sau vindecător). Pediatria este o specialitate medicală relativ nouă, care se dezvoltă abia la mijlocul secolului al XIX-lea. Abraham Jacobi (1830–1919) este cunoscut ca părintele pediatriei.

  1. Cardiologie

Cardiologia (din greacă καρδίᾱ kardiā, „inima” și -λογία -logia, „studiu”) este o ramură a medicinei care se ocupă de tulburările inimii, precum și de unele părți ale sistemului circulator. Domeniul include diagnosticul medical și tratamentul malformațiilor cardiace congenitale, bolilor coronariene, insuficienței cardiace, bolilor valvulare ale inimii și electrofiziologiei

  1. Medicina Interna

Medicina internă este o specialitate medicală în care medicii aplică cunoștințele științifice și expertiza clinică pentru a diagnostica și trata adulții cu o gamă foarte largă de probleme de sănătate și boli.

Medicii de medicină internă sunt instruiți să ofere:

-Diagnostice precise și tratament prompt pentru o gamă largă de simptome și boli

-Expertiza in conditii care afecteaza oricare dintre sistemele organismului

-Îndrumare, consiliere și intervenții preventive pentru îmbunătățirea sănătății generale

-Îngrijire cuprinzătoare și îngrijire paliativă pe tot parcursul vieții

-Îngrijire pentru tulburările de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea cauzate de activități anormale la nivelul creierului, o boală cronică sau dezechilibre hormonale

  1. Nefrologie

Nefrologia este o ramură a științei medicale care se ocupă de bolile rinichilor. Ce fac rinichii? Rinichii sunt vitali pentru viață, cu rețeaua lor complexă de vase de sânge și rețeaua complicată de tuburi și tubuli care filtrează sângele de deșeuri și excesul de apă.

  1. Neurologie

Neurologia este o ramură a științei medicale care se ocupă de tulburările și bolile sistemului nervos. Termenul de neurologie provine dintr-o combinație de două cuvinte – „neuron” care înseamnă nerv și „logia” care înseamnă „studiul”.

Există aproximativ o sută de miliarde de neuroni în creier, capabili să-și genereze propriile impulsuri și să primească și să transmită impulsuri de la celulele învecinate. Neurologia presupune studiul:

Sistemul nervos central, sistemul nervos periferic și sistemul nervos autonom.

Tulburări structurale și funcționale ale sistemului nervos, de la malformații congenitale până la boli degenerative, cum ar fi boala Parkinson și boala Alzheimer.

  1. Reumatologie

Reumatologia este domeniul medicinei care se ocupă de evaluarea și tratamentul persoanelor cu afecțiuni autoimune și boli articulare, inclusiv artrita.

  1. Stomatologie

Este o ramura a medicinei care se ocupa cu studiul bolilor cavitatii bucale si ale dintilor.

  1. ORL

Otolaringologia este o specialitate medicală care se concentrează pe urechi, nas și gât. Se mai numește și otolaringologie-chirurgie, deoarece specialiștii sunt pregătiți atât în medicină, cât și în chirurgie.

10 Ginecologie

Ginecologia este practica medicală care se ocupă de sănătatea sistemului reproducător feminin. Aproape toți ginecologii moderni sunt și obstetricieni. În multe domenii, specialitățile de ginecologie și obstetrică se suprapun.

11 Urologie

Urologia este o parte a asistenței medicale care se ocupă de bolile tractului urinar masculin și feminin (rinichi, uretere, vezică urinară și uretra). De asemenea, se ocupă de organele masculine care sunt capabile să facă copii (penis, testicule, scrot, prostată etc.). Deoarece problemele de sănătate din aceste părți ale corpului pot apărea tuturor, sănătatea urologică este importantă. Urologia este cunoscută ca o specialitate chirurgicală.

12 Endocrinologie

Endocrinologia este studiul hormonilor. Hormonii sunt esențiali pentru supraviețuirea noastră de zi cu zi. Ne controlează temperatura, somnul, starea de spirit, stresul, creșterea și multe altele.

Un endocrinolog este un medic care tratează boli legate de problemele cu hormonii. Un hormon este un mesager chimic care călătorește de la o celulă la alta. Hormonii sunt eliberați într-o parte a corpului, călătoresc în fluxul sanguin și au un efect asupra altei părți a corpului. Acest lucru ajută diferitele părți ale corpului uman să comunice între ele. Hormonii sunt secretați de glandele endocrine, cum ar fi glandele pituitare, tiroida sau suprarenale. Nu toate glandele sunt clasificate ca glande endocrine; de exemplu, glandele sudoripare sau limfatice nu sunt glande endocrine.

 

Hormonii se găsesc în toate organismele cu mai mult de o celulă și, prin urmare, se găsesc în plante și animale. Ele influențează sau controlează o gamă largă de activități fiziologice, cum ar fi creșterea, dezvoltarea, pubertatea, nivelul de vigilență, reglarea zahărului și apetitul, creșterea oaselor etc. De asemenea, descoperiți că problemele cu hormonii și modul în care aceștia funcționează contribuie la unele dintre bolile majore ale omenirii; de exemplu, diabet, afectiuni tiroidiene, afectiuni hipofizare, unele probleme sexuale, unele probleme neurologice, apetit si obezitate, probleme osoase, cancer etc.

13 Dermatologie

Dermatologia este ramura medicinei care se ocupă cu pielea. Este o specialitate cu atât aspecte medicale, cât și chirurgicale. Un dermatolog este un medic specialist care gestionează boli legate de piele, păr, unghii și unele probleme cosmetice.

Un dermatopatolog este un patolog sau dermatolog care este specializat în patologia pielii. Acest domeniu este împărtășit de dermatologi și patologi. Dermatologii au fost lideri în domeniul chirurgiei estetice. Unii dermatologi efectuează proceduri cosmetice, inclusiv liposucție, blefaroplastie și lifting facial

14 Diabet, Nutritie si boli metabolice

Diabetul zaharat este un grup de tulburări metabolice ale metabolismului carbohidraților caracterizate prin niveluri ridicate de glucoză din sânge (hiperglicemie) și care de obicei rezultă din producerea insuficientă a hormonului insulină (diabet zaharat de tip 1) sau un răspuns ineficient al celulelor la insulină (diabetul zaharat de tip 2). Secretată de pancreas, insulina este necesară pentru a transporta glucoza din sânge (zahărul) în celule. Diabetul este un factor de risc important pentru bolile cardiovasculare, precum și o cauză principală a orbirii adulților. Alte complicații pe termen lung includ insuficiența renală, afectarea nervilor și amputarea membrelor inferioare din cauza circulației afectate.

15 Alergologie

Studiul alergiei și hipersensibilității sistemului imunitar se numește alergologie. Un specialist în alergii, sau alergolog, este un medic care este pregătit din punct de vedere medical pentru a gestiona și trata alergiile și bolile alergice. Practicienii din acest domeniu medical îmbină adesea rolul alergiei cu imunologia, o disciplină mai largă care tratează și alergiile. În lumea medicală, ambele subiecte sunt de obicei considerate subdomenii ale pediatriei sau medicinii interne.

16 Psihiatrie si Psihologie

Psihologia este studiul minții și al comportamentului. Acesta cuprinde influențele biologice, presiunile sociale și factorii de mediu care afectează modul în care oamenii gândesc, acționează și simt.

Obținerea unei înțelegeri mai bogate și mai profunde a psihologiei poate ajuta oamenii să obțină o perspectivă asupra propriilor acțiuni, precum și o mai bună înțelegere a celorlalți.

Psihologia este un domeniu larg și divers care cuprinde studiul gândirii umane, comportamentului, dezvoltării, personalității, emoțiilor, motivației și multe altele. Ca urmare, au apărut câteva subdomenii și domenii de specialitate diferite. Următoarele sunt câteva dintre domeniile majore de cercetare și aplicare în psihologie:

 

Psihologia anormală este studiul comportamentului anormal și al psihopatologiei. Această zonă de specialitate este axată pe cercetarea și tratamentul unei varietăți de tulburări mintale și este legată de psihoterapie și psihologie clinică.

Psihologia biologică (biopsihologia) studiază modul în care procesele biologice influențează mintea și comportamentul. Această zonă este strâns legată de neuroștiință și utilizează instrumente precum scanările RMN și PET pentru a analiza leziunile cerebrale sau anomaliile creierului.

Psihologia clinică se concentrează pe evaluarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor mintale.

Psihologia cognitivă este studiul proceselor gândirii umane, inclusiv atenția, memoria, percepția, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și achiziția limbajului.

Psihologia comparată este ramura psihologiei care se ocupă de studiul comportamentului animal.

Psihologia dezvoltării este o zonă care analizează creșterea și dezvoltarea umană de-a lungul vieții, inclusiv abilitățile cognitive, moralitatea, funcționarea socială, identitatea și alte domenii ale vieții.

Psihologia criminalistică este un domeniu aplicat axat pe utilizarea cercetării și principiilor psihologice în sistemul de justiție juridică și penală.

Psihologia industrial-organizațională este un domeniu care utilizează cercetarea psihologică pentru a îmbunătăți performanța în muncă și a selecta angajații.

Psihologia personalității se concentrează pe înțelegerea modului în care se dezvoltă personalitatea, precum și a tiparelor de gânduri, comportamente și caracteristici care fac fiecare individ unic.

Psihologia socială se concentrează asupra comportamentului de grup, influențelor sociale asupra comportamentului individual, atitudinilor, prejudecăților, conformismului, agresivității și subiectelor conexe.

Psihiatria este specialitatea medicală dedicată diagnosticului, prevenirii și tratamentului tulburărilor mintale. Acestea includ diverse neadaptari legate de starea de spirit, comportament, cogniție și percepții. Vezi glosarul de psihiatrie.

Tratamentul combinat cu medicația psihiatrică și psihoterapie a devenit cel mai comun mod de tratament psihiatric în practica curentă, dar practica contemporană include și o mare varietate de alte modalități, de exemplu, tratamentul comunitar asertiv, consolidarea comunității și angajarea asistată. Tratamentul poate fi administrat în regim de internare sau în ambulatoriu, în funcție de severitatea deficienței funcționale sau de alte aspecte ale tulburării în cauză.

17 Oftalmologie

Oftalmologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor oculare. Un oftalmolog este un medic specializat în îngrijirea ochilor. Oftalmologii oferă de obicei îngrijire oculară de specialitate – medicală și chirurgicală.

18 Pneumologie

Pneumologia este o specialitate medicală care se ocupă de bolile care implică tractul respirator. Pneumologia este considerată o ramură a medicinei interne și este legată de medicina de terapie intensivă. Pneumologia implică adesea gestionarea pacienților care au nevoie de suport vital și ventilație mecanică. Pneumologii sunt special instruiți în boli și afecțiuni ale pieptului, în special pneumonie, astm, tuberculoză, emfizem și infecții complicate ale pieptului.

19 Medicina Muncii

Medicina muncii este subspecialitatea medicinei care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor profesionale si a accidentelor provocate la locul de munca, precum si cu preventia, siguranta si performanta angajatilor.

Adresa clinica Biolife: Sos. Oltenitei, nr. 60, etaj 2, Popesti-Leordeni, Ilfov

Adresa laboratoarele Biolife: Sos. Oltenitei, nr. 60, etaj 2, Popesti-Leordeni, Ilfov

Adresa punct de lucru laboratoarele Biolife: Sos. Oltenitei, nr. 19A, incinta Mega Image, Popesti-Leordeni, Ilfov

 

Istoria Clinicii: 2 decembrie- deschidere punct de lucru analize medicale si teste Covid pe Sos. Oltenitei, nr. 19A, incinta Mega Image, Popesti-Leordeni, Ilfov

26 ianuarie – Deschidere laborator (Laboratoarele Biolife)

21 martie – Dechidere clinica Biolife

21 martie – Dechidere Biolife Dental Clinic

Cuvinte cheie: Covid

Rt- PCR

Antigen

Analize

Anticorpi

Fise medicale

Medicina muncii

Glicemie

Tensiune arteriala

Alergie